Distancia 380 metres. Temps aproximat 5 minuts. És una sortida per estirar les cames i si és el cas fer un berenar situats a dalt la Roca de les arnes que està orientada a mig dia, bo i contemplant el paisatge dels entorns, camps de conreu i bosc d'alzines, roures, algun pi i un grup de pollancres.

Sortir de Collcervera en direcció a sol ixen, passant pel costat del pal de ciment que porta la llum a la casa. El camí, que segueix el GR1 en direcció al poble de Sagàs, està molt ben senyalitzat amb una marca vermella i blanca, i no presenta cap dificultat fins el nostre punt de destí, llevat que passem la superfície irregular de la roca i, entre els camps hem d'estar atents al petit aiguamoll que es produeix en temps de pluges contínues.

Abans de deixar la roca, després del camp de conreu, quan el GR, segueix com un viarany entre matolls, romanins, timons i argelagues cap a la riera de La Pera, ens enfilem a la dreta sobre una gran roca que és el nostre punt de destí. La seva poca pendent orientada com s'ha dit en direcció al Sud, ens dóna un bon lloc per prendre el sol, berenar o gaudir del paisatge de l'entorn.