Distancia 3,3 kilometres. Temps aproximat, 50 minuts. És una caminada fàcil, amb la possibilitat d'utilitzar la bicicleta, ja que tota es fa per carretera.

Passarem entre camps de conreu, arbres brotats d'anteriors alzines i roures, alguns pins, i pel que fa a altra vegetació: romaní, farigola, argelagues, alguns esbarzers i herba.

Seguim la Ruta 4, que ens porta a La Pera. Quan deixem la pujada de les cinc alzines, agafem una desviació a l'esquerra.

Trobem algunes variants però hem de seguir la més ampla i transitada.

A poc a poc, pel pendent suau de la carretera, pujarem uns dos-cents metres de desnivell des de la sortida. Això ens ajudarà a veure millor la serra d'Encija, Queralt, Camp de parets, St. Isidre, la Masia del Raurell, Els Plans, Xiulans, i al fons les serres de Viure amb el Santuari de la Guàrdia. Més al fons Montserrat i cap a ponent el poble de Casserres i les muntanyes de Taravil i Capolat.

Quan arribem a les ruïnes de la casa de l'Ocata, de la qual resten algunes parts irregulars de les parets de pedra, sense teulada, a l'esquerra, a la part baixa, veiem el Santuari de Santa Maria de Valldaura, molt utilitzat per estades de colònies. Si encara ens queden ganes de caminar uns 25 minuts o de pedalejar, seguim la carretera en direcció a l'Est, i en trobar la carretera asfaltada, direcció Nord, arribem al Santuari de Sant Maurici on hi ha un restaurant.