Distancia 3,5 kilometres. Temps aproximat, una hora. A Olvan podem donar un volt pels seus carrers estrets i antics, comprar uns bons embotits a Cal Villegas, visitar l'Església Parroquial de Santa Maria i també aturar-nos a dinar en un restaurant, on trobarem un menú que molt segur s'adaptarà als nostres gustos. Desprès podem tornar tot xino-xano cap a Collcervera.

Hem de sortir en direcció a La Pera i, gairebé fins a la vista de la pujada de les Cinc Alzines, seguim la mateixa Ruta 4. Com hem dit uns 50 metres abans que la carretera tombi cap a les Cinc Alzines, girem a l'esquerra i un petit rètol (Variant Ocata) ja ens indica la direcció del poble d'Olvan. Tot seguit passem un vailet (fil o tancat per les vaques de pastura) i seguim la carretera en direcció a ponent. Passem prop d'uns camps de conreu i arribem a l'antic campament de les joventuts, ja tocant a la riera que creuem per un pont de vianants al costat del cobert.

Aquesta riera que passem, anomenada de La Riba, és la que subministra l'aigua al municipi d'Olvan. Té la presa d'aigües a prop de la carretera que va a Gironella, abans de passar el pont, en un lloc que hi ha la Font del Rull. Molta gent hi recull l'aigua per veure.

Seguim i uns altres petits rètols d'informació per a ciclistes ens indiquen Ruta de la Quart, és la que hem de seguir aproximadament un quart d'hora per arribar al nostre destí. Passem entre camps de conreu i pujant una mica arribem a una carena i allà podem reposar una mica bo i contemplant les cases del poble que se'ns presenta com si d'una foto postal es tractés.