Distancia 3 kilometres. Estem al final de la Ruta 2 a l'Ocata i continuem. Temps aproximat, 50 minuts. És una caminada amb una mica de dificultat en els darrers 150 metres abans del punt de destí. Si el dia és clar val la pena fer l'esforç. Des de la petita plana de St. Isidre es pot contemplar una de les perspectives més completes per tots els 4 punts cardinals i podem quedar meravellats dels paisatges que veiem. Si portem uns “ganyips” o un entrepà podrem recuperar energies per la tornada, mentre gaudim de les vistes o prenem el sol.

Pel costat dret de les ruïnes de l'Ocata, agafem un camí que passant per roques, entre matolls i alguna estona pel mig del bosc, ens va enlairant, vora el Santuari de Sant Maurici, cap a la casa de La Baumeta. La passem pel costat esquerra just a tocar de les parets. Pot ser ens surtin a rebre un parell de gossos que acostumats a la gent ens lladraran i si anem seguint sense fer cas, aviat ens deixaran. Sobre la casa trobem la carretera encimentada que arriba al coll i que en direcció Nord-Est segueix cap a La Quart i La Portella.

Al coll situat entre els dos vessants, quan la carretera gairebé fa un tomb de 360 graus, agafem un camí en direcció a sol ixent que va pujant per la carena i en uns 15 o 20 minuts arribem al planell de destí.

Si no ens fa res caminar una hora més, ens podem arribar fins al Santuari de La Quart, que dóna nom al municipi, situat al Nord de St. Isidre i també amb unes magnífiques vistes.

Si quant toquem la carretera asfaltada, en començar l'ascensió a La Quart, tirem cap a ponent, la mateixa carretera ens portarà fins a les ruïnes del Monestir de La Portella, del qual s'ha rehabilitat la torre ...